Соєвий шрот

Соєвий шрот — найякісніша сировина для виробництва комбікормів для сільськогосподарських тварин, птиці, риб. Його отримують шляхом переробки соєвих бобів (після вилучення з них олії) і додаткової вологотеплової обробки.

Соєвий шрот покращує засвоюваність поживних речовин комбікормів, збільшує добові прирости, надої, зменшує падіж. Значний вміст протеїну та енергії в шроті дозволяє складати високопротеїнові і висоенергетіческіе раціони без застосування дорогих кормів. Це ідеальна заміна традиційній кістковій і рибній муці.

Соєвий шрот містить протеїн, амінокислоти, мінеральні речовини, кальцій, фосфор, залізо, марганець, цинк та ін. В залежності від протеїну він ділиться на високопротеїновий і низькопротеїновий. В залежності від кінцевої обробки шрот буває тостіруванним (схожим на тирсу коричневого кольору) і гранульований (виходить в грануляторах і полегшує фасовку, зберігання і транспортування).

Соєвий шрот відповідає вимогам ГОСТ 8056-96 (шрот соєвий кормовий), і має такі характеристики:

Рід шрот
Вид соєвий
Спосіб отримання тостірування соєвої макухи
Запах властивий соєвому шроту, без стороннього запаху
Колір не темніше темно-кремового
Масова частка сирого протеїну (в перерахунку на АСВ), %, не менше 50,0
Масова частка сирого жиру (в перерахунку на АСВ), % 2,0
Масова частка вологи і летких речовин, % 8,5-10
Масова частка золи нерозчинної в соляній кислоті (в перерахунку на АСВ), % 0,5
Масова частка сирої клітковини (в перерахунку на АСВ), % 5,0
Кормові одиниці 1,18
Масова частка залишкового розчинника, %, не більше 0,08
Кислотне число жиру, мг КОН/г, не более 30,0
Показники безпеки (пестициди, радіонукліди, важкі метали, токсичні елементи) згідно норм, затверджених органами ветеринарно-санітарного нагляду
Сторонні домішки відсутні
Активність уреази (вимірюється рН за 30 хв) 0,2
Масова частка металодомішок, % немає
Прохід через сито з отворами діаметром 10 мм, %, не менше 100
Індикатор цін
тиждень
Соєва олія: 22500 грн/т
Соєва макуха: 13800 грн/т
Соєві боби
Соєва олія
Соєва макуха